Hoe blijf je op gewicht?

https://www.powerslim.be/nl/nieuws/powerslimmers-helpen-elkaar-hoe-blijf-ik-op-gewicht

​​

Tips van PowerSlim diëtist Ayla:

Het belangrijkste is: verander je gewoontes. Je gooit niet tijdelijk je eetpatroon om, maar voorgoed. En natuurlijk mag je straks echt wel weer een keer ‘ja’ zeggen tegen een stukje taart of een frietje. Maar uiteindelijk wil je wel de stap maken naar een gezonde levensstijl. Dat straks alles voor niks zou zijn, zou natuurlijk enorm zonde zijn!

Wat bevalt je goed en ga je straks blijven doorzetten? Is dat bijvoorbeeld een soepje meenemen naar het werk, dat blokje om na het avondeten of die fles water die je voor 10.00 uur al één keer leeg hebt gedronken?

Handige richtlijnen:

  • Blijf iedere dag voldoende water drinken.

  • Eet zowel bij de lunch als bij het diner groenten.

  • Probeer iedere dag een half uurtje te bewegen.

  • Laat de koolhydraten zo veel mogelijk achterwege, en kies bijvoorbeeld voor kwark met noten en fruit in de ochtend en ’s avonds voor een stukje vis of vlees met roerbakgroenten.

  • Probeer aan iedere maaltijd eiwitten toe te voegen, zo krijg je geen piek in je bloedsuikerspiegel en ben je lang verzadigd.

  • Eet je een keer iets lekkers? Ga voor balans. Dus zorg ervoor dat je die dag extra bewogen hebt, of bijvoorbeeld kiest voor een lichte lunch.

Tot slot, maak gebruik van het jaar nabegeleiding bij jouw coach want dat is er niet voor niks. De maandelijkse afspraak met jouw PowerSlim coach blijft nog even die stok achter de deur vormen, om samen te bespreken hoe het gaat, vragen te stellen en tips te krijgen.

Plus misschien nog wel het belangrijkste… heb vertrouwen en geloof in jezelf. Je kunt het!Meer testimonials van PowerSlimmersAnneke Paas,56 jaar

"Start vandaag nog, want je kan jezelf geen mooier cadeau geven*

In een jarenlange strijd tegen een depressie heb ik mezelf mentaal beter leren kennen. Ik besefte dat mijn innerlijke gevoel over mijzelf niet overeenkwam met hoe ik mijzelf in de spiegel zag.

Lees meer* Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer

 Liesbeth Wouters ,33 jaar uit Geel

"Dit wordt mijn zomer!* "

Dit patroon heb ik nog altijd en ga ik ook behouden. Ik weet nu waar ik op moet letten, wat ik kan eten en hoeveel koolhydraten ik ongeveer kan nemen. Mijn coach heeft me ook geleerd om etiketten te lezen.

Lees meer* Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer